Chei auto: Diferența dintre chei auto

Chei auto: Diferența dintre sistemele Keyless Entry, Start/Stop și Keyless Go

Sunt cunsocute atribuțiile acesteia, dar din cauza prezenței pe piață a unor sisteme variate de acces în autovehicule, cheia de la mașină, mai exact sistemul de funcționare care stă în spatele ei, tinde să ne inducă uneori în eroare prin anumiți termeni. În cele ce urmează, vom înțelege mai bine fiecare categorie de cheie în parte.

Modelele moderne ale cheilor sunt de obicei simetrice, unele folosind adeseori canale pe ambele părți, mai degrabă decât o margine tăiată, pentru a acționa încuietoarea sau contactul mașinii. În mod egal, sunt prezente și sistemele de acces fără cheie, care utilizează fie o tastatură montată pe ușă, senzori tactili, de proximitate, fie o telecomandă care înlocuiește cheia propriu-zisă a vehiculului.

Sistemele Remote Keyless Entry, Keyless Start/Stop și Keyless Go

Termenul de sistem „Remote Keyless Entry”, numit și intrare fără cheie sau închidere centralizată de la distanță, se referă la o încuietoare ce utilizează o telecomandă electronică, similară unei chei, care este activată de un dispozitiv portabil sau automat prin proximitate.

Folosit pe scară largă în industria auto, un sistem Remote Keyless Entry îndeplinește funcțiile unei chei standard de mașină fără contact fizic. Prin poziționarea la câțiva metri distanță, apăsarea unui buton pe telecomandă poate bloca sau debloca ușile. Adeseori, cheia poate îndeplini și alte funcții, precum deschiderea portbagajului, rabatarea ogilnzilor sau acționarea geamurilor.

Opțiunea Remote Keyless Entry poate include atât un sistem de intrare fără cheie de la distanță, care blochează si deblochează ușile prin intermediul butoanelor de pe telecomandă, cât și un sistem care să permită accesul în automobil prin intermediul unor senzori de proximitate, astfel cheia fiind păstrată în buzunar atât la sosire, cât și la plecare.

Diferența dintre sistemul Keyless-Start/Stop și Keyless-Go

Termenul de Keyless-Start/Stop este utilizat pentru sistemul ce are drept caracteristică principală butonul „Start-Stop„, care scutește introducerea și rotirea cheii în cilindrul de contact clasic. Pentru a porni mașina tot ce trebuie făcut este doar aplicarea frânei și apăsarea butonul Start/Stop de pe tabloul de bord al automobilului.

În esență, Keyless-Go este o versiune îmbunătățită a Keyless Start/Stop, acest sistem permițând pornirea motorului din telecomandă sau prin intermediul unui sistem de proximitate.

Pentru duplicarea cheii sau programare acesteia sau pentru o cheie nouă ne puteți contacta pe nr. de tel: 0733 289 618 și echipa mobilă venim imediat la fața locului și vă oferim o cheie de rezervă / cheia nouă pe loc în câteva minute.

Un răspuns la „Chei auto: Diferența dintre chei auto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button