Cheie auto – curiozități

Cheie auto – curiozități

Știați că…

1. Unele mașini vin cu o cheie suplimentară, cunoscută sub numele de „cheie valet”, care pornește contactul și deschide ușa șoferului, dar împiedică valetul să aibă acces la obiectele de valoare aflate în portbagaj sau în torpedou. Unele chei de valet, în special cele pentru vehicule de înaltă performanță, limitează puterea motorului pentru a-i preveni pe cei dornici de a scoate mașina la o plimbare.

2. Deși prima cheie care a pornit contactul unei mașini a aparut la începutul secolului al XX-lea, încă era nevoie de apăsarea unui buton pentru a cupla demarorul. În 1949, Chrysler introduce pe piață cheia modernă, cea pe care o știm azi cu toții. Aceasta permitea pornirea motorului prin rotirea cheii în cilindrul contactului, fără a mai necesita manevre suplimentare.

3. Unele chei sunt concepute special intr-o manieră de descurajare a furtului. Mercedes-Benz, spre exemplu, folosește o cheie care în loc să aibă o piesă de metal tăiată pentru a porni mașina, folosește un fascicul infraroșu codificat care comunică cu computerul mașinii. Dacă codurile se potrivesc, mașina poate fi pornită. Aceste chei pot fi costisitoare de înlocuit dacă sunt pierdute, prețul la repreyentață fiind nu mai puțin de 2000 de lei.

4. Pasionații auto, care participă la expoziții de mașini competitive/concursuri de eleganță,  încearcă să păstreze aspectul original al cheilor de la mașină. Arbitrii pretențioși ai expoziției auto vor nota deseori un vehicul pentru că nu are un set corect de chei cu logo-ul original al producătorului auto și codul de blocare ștampilat pe ele.

5. Primele mașini nu aveau chei. Credeți sau nu, dar primele mașini chiar nu aveau chei. Acestea erau adesea activate printr-un set complex de manevre și doar anumite persoane înțelegeau cu adevărat procesul. În 1910, a fost concepută prima cheie de mașină, dar era folosită doar pentru pornirea și blocarea contactului.

Pentru duplicarea cheii ne puteți contacta pe nr. de
tel: 0733 289 618 și echipa mobilă venim imediat la fața locului și vă oferim o cheie de rezervă pe loc în câteva minute.

Click aici pentru cheie auto prima pagină.

Foto: pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button